Без анонимни ревюта в Google Play

Google ограничи възможността за анонимни ревюта в онлайн каталога за приложения Google Play. За да напишат отзив, потребителите трябва да се регистрират и да влязат в своя акаунт Google+, съобщи technewsworld.com.

       
         
Компанията официално не съобщава мотивите за подобно решение, но може да се предполага, че целта е борба срещу спама, опитите за влошаване на имиджа и нечестната конкуренция.
Много други услуги отдавна изискват от потребителите да влязат в своя акаунт, за да имат достъп до съдържание и публикуване, вкл. Twitter, Facebook, Foursquare и др. Освен това оторизираните потребители получават достъп и до допълнителни функции, като така доставчиците на услугата насърчават легитимирането.
Според експерти, ограничението на Google може да бъде заобиколено, като потребителят регистрира множество нови акаунти. Като цяло обаче, нововъведението ще се отрази положително на качеството на коментарите в Google Play.
Същевременно, правозащитници предупреждават, че данните за действията на потребителите могат да бъдат ползвани от доставчиците на услуги за свои цели.

Коментар