Гергана Паси събира съвет от ИТ предприемачи

Посланикът на новите технологии Гергана Паси събира съвет от най-успешните ни ИТ предприемачи, който ще работи с нея за укрепване на стартиращата общност у нас и нейната по-добра комуникация с европейските институции, стана ясно на конференция в Париж.

„За мен те са новото лице на бизнеса. Не знам дали България може да се превърне в Силициева долина на Балканите, но съм убедена, че тази общност има таланта и потенциала да придвижи цялата ни тромава обществена организация напред”, каза Гергана Паси.

В съвета участват: Адел Закут (Open Buildings), Васил Терзиев (Телерик), Любен Белов (основател на Нетинфо, LAUNCHub), Максим Гурвиц (Wolters Kluwer Publishers, Eleven), Боян Бенев (Клъстър за предприемачество и иновации), Стив Кайл (Xentio), Крис Георгиев (Уеб Гравити, СтокПодиум) и Александър Михайлов (Betahaus София).

„Това са хора, пълни с новаторски и неконвенционални идеи, които са наясно, че интернет и ИТ секторът ще растат непрекъснато през следващите десетилетия. Във време на криза, когато само след 3 години Европа ще има над половин милион свободни работни места за ИТ специалисти, те са една обиколка напред”, допълни Гергана Паси.

Отборът от съветници ще помага на Паси да представи стартиращата общност пред Европейската комисия.

Коментар