MWC 2013 отнема от бюджетите за CES

Все повече компании от ИТ индустрията пренасочват бюджети от изложението CES в Лас Вегас към Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона, твърди digitimes.com. CES ще се проведе от 8 до 11 януари, два месеца след старта на продажбите на Windows 8 и продукти с новата ОС, докато MWC е насрочен за края на февруари.

Очаква се CES 2013 да привлече около 2500 компании, но играчи като Acer, Asus и MSI съществено ще намалят своите инвестиции в изложението, като ще насочат вниманието си към MWC 2013. Причината за това е, че РС продуктите постепенно сдават позиции на мобилните устройства от рода на смартфони и таблети.

По-рано шефът на Microsoft Стив Балмър съобщи, че няма да участва в церемонията по откриване на CES. От страна на Intel реч в Лас Вегас ще държи мениджър на ниво вицепрезидент – генералният директор на PC Client Group Кирк Скауген ще говори за сензорните технологи и хибридните ултрабуци.

Един от акцентите на CES 2013 ще бъдат огромните телевизори с висока резолюция на Samsung Electronics и LG Electronics.

На изложението в Барселона Microsoft вероятно ще се обедини с партньори, за да представи новите таблети с Windows 8/RT, като се очаква подобно устройство и от Nokia. Предполага се също, че Intel ще обяви на MWC 2013 своите планове за смартфони и таблети.

Коментар