Флашмоб: Mass Effect е виновна за ужаса в САЩ

Виртуален флашмоб във Facebook призова за забрана на играта Mass Effect, след първоначалната погрешна версия, че Райън Ланза е младежът от Кънектикът, който уби майка си, 20 деца и шестима възрастни.

Фактът, че 24-годишният Райън е харесал играта, породи мащабна, гневна акция на официалната страница на разработчика, както и на стената на Ланза във Facebook, съобщи mashable.com.

Участниците във флашмоба обвиниха разработчика на Mass Effect и Ланза в престъпление и поискаха забрана на играта, която според тях поражда зло. Някои експерти също твърдят, че Mass Effect влияе лошо на възпитанието и изграждането на личността.

По-късно обаче се разбра, че полицията е посочила невярно името на убиеца. Масовият разстрел е извършен от Адам Ланза, по-малък брат на Райън. BioWare и Electronic Arts, които държат правата за играта, не реагираха на акцията във Facebook, но и не изтриха коментарите.

След като застреля 26 души в училището Санди Хук в Нютаун, Кънектикът, 20-годишният Адам Ланза се самоуби. Според брат му, той е имал психически проблеми. Президентът на САЩ Барак Обама обяви четиридневен национален траур.

Коментари по темата: „Флашмоб: Mass Effect е виновна за ужаса в САЩ”

добавете коментар...

  1. wcninja

    “webs7er “абсолютно си прав . В мен буди учудване факта ,че майката има завиден арсенал – 2 пистолета и една пушка ,и още повече ,че децата и имат достъп до тях. Но това даже не се споменава от повечето статии.

  2. webs7er

    Ако харесваше портокалов сок, давайте да бойкотираме производителите. Невероятна логика…

Коментар