Зукърбърг щедър, даде $500 млн. за благотворителност

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг прояви завидна щедрост. Бизнесменът дари акции на стойност близо половин милиард долара за благотворителна кауза.

По-конкретно, Зукърбърг се разделя с 18 млн. броя от ценните си книжа, или с 498,8 млн. долара, в полза на благотворителния фонд Silicon Valley Community Foundation, предадоха световните агенции.

Това е най-големият жест правен досега от основателя и лидер на популярната социална мрежа. Преди две години Зукърбърг даде 100 милиона долара за училищата в Ню Джърси.

Състоянието на Марк Зукърбърг се оценява на 9 милиарда долара. През 2010 година той подкрепи инициативата The Giving Pledge на инвеститора Уорън Бъфет и основателя на Microsoft Бил Гейтс, в която милиардерите жертват половината от състоянието си за благотворителност.

Коментари по темата: „Зукърбърг щедър, даде $500 млн. за благотворителност”

добавете коментар...

  1. Наблюдател

    Като деца четяхме приказките на братя Грим, а сега тези на "The Giving Pledge".

    За който не знае, даренията към "The Giving Pledge" не се извършват фактически, а представляват само морална декларация за намерение, която никой от "дарителите" не е изпълнил. 100% маркетинг, 100% измама и 0% благотворителност, 0% положителен обществен ефект.

Коментар