LG вече приема поръчки за 55-инчовия OLED TV

LG започва да приема този месец предварителни поръчки за 55-инчовия WRGB OLED TV (модел 55EM9700), първоначално в Южна Корея. Доставките на дългоочаквания телевизор ще започнат през февруари, съобщи корейският производител.

В следващите няколко седмици ще бъдат обявени другите пазари, на които може да бъде закупен LG OLED TV, както и цените на телевизора.

Над 1400 търговски партньори на LG в Южна Корея вече приемат поръчки от потребителите на стойност 10 000 щатски долара. Доставките ще стартира в началото на февруари, уточни компанията.

Пазарът на OLED телевизори ще достигне 7,2 милиона броя до 2016 г., прогнозира DisplaySearch.

„OLED моделът ще отведе потребителите в изцяло нова ера на домашно забавление”, заяви Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company. По неговите думи, никога досега от появата на първия телевизор преди 60 години не е имало такова силно „реформаторско движение”.

С дебелина едва 4 милиметра и тегло не повече от 10 кг телевизорите LG OLED TV възпроизвеждат реалистични цветове, благодарение на усъвършенствана WRGB технология. Четирицветната система LG Four-Color Pixel се характеризира с бял подпиксел, който се свързва с традиционните червени, сини и зелени нюанси, за да създаде най-добрата цветова комбинация.

Функцията на LG Color Refiner допълнително засилва тоналността и пресъздава по-естествени образи, спрямо тази на предходните модели. 55-инчовият OLED TV също поддържа оптималното ниво на контраста, без отношение към яркостта и зрителния ъгъл.

Коментар