McAfee пази ултрабуците Toshiba при кражба

Софтуерът McAfee Anti-Theft позволява на потребителите на Toshiba да проследят загубения или откраднат ултрабук и да го заключат дистанционно

Софтуерът McAfee Anti-Theft позволява на потребителите на Toshiba да проследят загубения или откраднат ултрабук и да го заключат дистанционно

Ултрабук компютрите на Toshiba получават достъп до новата версия на софтуера за защита при кражба McAfee Anti-Theft, съобщиха от европейската централа на компанията. Решението е създадено специално за ултрабуци и действа в случай, че бъдат загубени или откраднати.

Сред моделите с новата версия на софтуера са Satellite U840 и Satellite U940, първия ултрабук с кино формат 21:9 Satellite U840W, Satellite Z930/Z830, Port?g? Z930/Z830 и  хибридният Satellite U920t, който съчетава таблет и лаптоп.

McAfee Anti-Theft е създаден съвместно с Intel и използва технология Intel Anti-Theft. Софтуерът защитава устройствата и данните, като позволява на потребителите да проследят загубения или откраднат ултрабук и да го заключат дистанционно, за да защитят личната си информация.

McAfee Anti-Theft включва също криптиране на информацията и „скрит режим”, който позволява на собственика на устройството да подсигури защита на данните си, като същевременно може да го проследи в случай, че бъде откраднато или загубено. Възможностите за защита от фалшификация действат дори когато хард дискът бъде премахнат или операционната система бъде преинсталирана.

Потребители, които си купят ултрабук на Toshiba до края на март, ще могат ползват безплатен достъп до софтуера на McAfee за една година, след като се регистрират и го активират.

Коментари по темата: „McAfee пази ултрабуците Toshiba при кражба”

добавете коментар...

  1. Дали

    като ти го откраднат, иди се оправяй, по-добре си взимай нов

  2. MNSP

    И колко струва софтуера след първата година?

Коментар