Повече удобства с нови Vista монитори

Philips добавя към гамата си от LCD монитори нови широкоекранни 20-инчов и 22-инчов монитори, които са оптимизирани за по-добра зрителна съвместимост с Windows Vista.
Бизнес ориентираните попълнения идват само няколко месеца след като най-добрите потребителски LCD монитори на Philips придобиха сертификат “Certified for Windows Vista”. От януари 2007 г. мониторите на холандската марка, които носят това лого, гарантират оптимална надеждност на системата, стабилност и лесна инсталация при работа с персонални компютри (PC) с Windows Vista.
Моделите Philips 200WS8 и 220WS8 са подходящи както за обикновени потребители, така и за ИТ специалисти, като осигуряват комфорт при гледане. И двата монитора разполагат с широк дисплей, подходящ за всякакви приложения: от изобразяване на сложни и детайлни графики до финансови приложения или просто за „сърфиране” в интернет пространството.
Специално за професионалистите, новите монитори могат да работят при висока резолюция от 1680x1050 и да предоставят допълнително пространство за работа. Вече могат да бъдат изобразени 2 страници А4 една до друга и да бъдат сравнявани текстове, без потребителите да се лишават от добра видимост върху детайлите.
С подобрената навигация между отделните приложения и новия интерфейс Windows aero”, функцията Windows Flip позволява на потребителите да сменят между различните приложения, докато в малка картина наблюдават в реално време всеки един от отворените прозорци с програми.
С новите LCD монитори на Philips потребителите могат да се възползват и от функциите на Vista, направени специално за широкоекранни дисплеи. Windows Vista Sidebar, например, ще подобри значително организацията на приложенията и ефективността им, а управлението е изключително лесно, посочват от Philips.
17- и 19-инчовите модели на компанията,170X7 и 190X7, съчетават дизайн от типа "sailboat" („лодка”) с нови мултимедийни решения и функции като Smart Image Lite. Тази функция автоматично регулира осветеността, контраста, насищането с цветове и остротата на изображението. По този начин потребителите винаги имат най-добрата картина без значение дали играят на компютъра, гледат видео или просто разглеждат интернет сайтове.
Моделът 190X7 разполага и с функцията Smart Response – уникална технология, която позволява на потребителите да избират от предварително дефинирано време за опресняване на различните приложения. Например времето за отговор за игри може да бъде сведено до само 2 милисекунди.  За потребителите, държащи на дизайна, Philips предлага ергономичните сензорни контролни бутони SmartTouch, които изместват старите стърчащи бутони.
Широкоекранните монитори на Philips работят с много ниска консумация на електроенергия. Моделите 200WS8 и 220WS8 са с 10% поефективни от изискванията на Energy Star, когато са включени. Интуитивни функции (като бързи бутони) и екранни контролни бутони позволяват на потребителите лесно да регулират дисплея. И двата монитора поддържат едновременно аналогов (VGA)и дигитален (DVI) сигнал.

Коментар