DotMobi сайт прокарва мобилния интернет

Специално селектирано за нуждите на мобилните потребители съдържание предлага новият портал DotMobi на оператора vivatel. Сайтът, обявен днес, е достъпен за всички потребители на мобилни услуги. Чрез мобилния си телефон, те могат да получават бързо информация за vivatel – горещи оферти, цени и последните новини, както и да търсят мелодии, картинки теми и игри.
Достъпът е неограничен – както от цялата страна, така и от чужбина и може да бъде направен от всеки телефон с настройки за Интернет и браузър, който отваря xHTML страници.
Визията на www.vivatel.mobi наподобява тази на корпоративния сайт на оператора, като е оптимизиран за различните по размер екрани на мобилните телефони и се адаптира автоматично към тяхната ширина.
“Чрез старта на новия си сайтvivatel направи крачка към по-широко използване в българското интернет пространство на първия и единствен мобилен адрес, специално разработен за достъп през мобилен телефон”, каза Галина Радичева, маркетинг мениджър eлектронни комуникации в оператора, на днешната дискусия „DotMobi и новите тенденциите в развитието на мобилния интернет.
Според проучвания в сферата на телекомуникациите, до 2008 г. услугите за пренос на данни ще достигнат стойност от 112 млрд. долара, а 1,3 млрд. души ще се свързват с Интернет през мобилния си телефон. Мобилните телефони настигат с бързи темпове домашните компютри като средство за достъп до Интернет, споделиха участниците в дискусията.
DotMobi е едно от иновативните технологични решения, които ще спомогнат за широкото разпространение на мобилния интернет и навлизането му в ежедневиетона потребителите, както това стана с мобилните разговори, подчертаха участници в дискусията.

Коментар