Kinect влиза в лаптопи и телевизори

Геймърският контролер на движение скоро ще стане част от лаптопи и телевизори

Геймърският контролер на движение скоро ще стане част от лаптопи и телевизори

Microsoft планира да вгради контролера за движение Kinect в устройства като телевизори и лаптопи. В момента Kinect се използва основно в геймърските конзоли.

На конференцията TechForum в Сиатъл Крейг Мунди, старши съветник на CEO-то Стив Балмър, разкри намеренията на компанията значително да разшири сферата на приложение на Kinect. Разглежда се преди всичко възможността за интеграция на технологията в телевизори, а след това и в портативни компютри.

За постигане на тази цел обаче трябва да бъдат решени редица проблеми. На първо място, необходима е по-нататъшна миниатюризация на устройството, коментира Мунди пред The Verge. Макар и да не разкрива конкретни срокове за появата на ноутбуци с вграден Kinect, съветникът в Microsoft е сигурен, че това ще се случи задължително.

На конференцията бяха демонстрирани екрани с вграден контролер на движение  – умален вариант на тези, използвани в геймърските системи. Не се съобщава обаче дали в тях е вградена технология Kinect 2. Мунди отбелязва, че контролерът използва инфрачервен сензор, който не може да работи при интензивна слънчева светлина.

Коментар