Южна Корея пази границата с помощта на Kinect

За първи път геймърска технология се използва за нуждите на националната сигурност

За първи път геймърска технология се използва за нуждите на националната сигурност

Границата между Южна и Северна Корея се счита за една от най-силно охраняваните зони в света. Винаги обаче защитата може да се подсили…

Южнокорейците са добавили охранителна система на база технология Kinect от Microsoft. Талантливият програмист Джаи Куан Ко е създал софтуер, който, с помощта на Kinect, позволява наблюдение на движението на обекти в демилитаризираната зона между двете държави.

Според местното издание Hankooki, системата за мониторинг на границата е инсталирана още през август миналата година, но едва сега се разчува за модерното решение.

Едно от основните достойнства на новата технология е, че може да различава хора и животни. При нарушение от страна на човек, системата веднага информира най-близкия граничен пост.

За първи път геймърска технология се използва за нуждите на националната сигурност. На по-късен етап системата ще бъде разширена с възможности за измерване на сърдечния пулс и температурата на тялото на нарушителя.

Създателят на софтуера, Джаи Куан Ко, е доста известен в Южна Корея и ИТ средите. Неотдавна той получи от Microsoft званието „Най-стойностен професионалист”.

Коментар