Уволнена “блогърка” осъди фирма за 44 000 евро

Англичанката Катрин Сендерсон осъди работодателя си на 44 хиляди евро, заради неправомерно уволнение, съобщава Times Online. Сендерсон е работила като секретарка в парижкия офис на англо-френската счетоводна компания Dixon Wilson.

През април 2006 година ръководството на компанията открило в нейния онлайн дневник (блог) алюзии със сътрудници и управленски персонал на фирмата. Шефовете уволнили Сендерсон с мотива, че ползва блог на работното място.

Бившата секретарка дала на съд Dixon Wilson, тъй като по нейно мнение използването на блог на работното място не й е пречело на работата. Освен това Сендерсон заявила, че в нейния дневник всички действащи лица са анонимни и не могат да бъдат свързвани с реални хора.

Самият дневник пък се явява описание на живота и работата в Париж на самотна майка. Съдът постановил компанията Dixon Wilson да изплати на англичанката 44 хиляди евро, както и да я компенсира за работната заплата, неполучена от Сендерсон от момента на уволнението.

Катрин, разбира се, е доволна от резултата. Този случай показва как компаниите не трябва да се отнасят към добрите работници, коментира тя.

Коментар