Стартира глобална BlackBerry услуга

През май на световния пазар излиза нов смартфон BlackBerry от RIM, който ще се доставя от оператора Verizon. Моделът 8830 обединява CDMA и GSM/GPRS роуминг и е проектиран да се свързва с услугата Global BlackBerry.

Потребителите на услугата ще получат номер за локална и межуднародна употреба, безжичен имейл, контакти, календар, органайзер и Интернет достъп. Global BlackBerry ще обхваща Европа, Азия, Африка, Латинска Америка, Средния Изток, Северна Америка и Австралия.

BlackBerry 8830 се свързва към EV-DO/GPRS мрежа за високоскоростен пренос на данни. Мрежата осигурява постоянни гласови възможности и електронна поща на всички територии, където е активна, което е особено полезно за често пътуващите бизнесмени.

Смартфонът включва медия плеър, Bluetooth възможности и нова навигационна система за ориентиране. Устройството струва 399$.

Потребителите, които сключат двугодишен клиентски договор с Verizon, ще получат 100$ отстъпка. Допълнителни 100$ могат да бъдат приспаднати, ако клиентът сключи договор за специфични гласови и информационни планове.

Коментар