Аварийни служби ще приемат сигнали от Twitter

Социалната мрежа Twitter ще помага на японците в случай на природни бедствия

Социалната мрежа Twitter ще помага на японците в случай на природни бедствия

Японските аварийни служби планират да използват система, която подава сигнали чрез социалната мрежа Twitter. Предстоят тестове на новата технология в Агенцията за пожарна безопасност и извънредни ситуации.

Експертите моделират ситуацията, която възниква след земетресението и последвалото го цунами в североизточната част на страната преди две години. Тогава телефонните услуги в засегнатите райони излязоха от строя и хората не можеха да потърсят помощ.

Ето защо се предвижда разработка на система за приемане на обаждания от социални мрежи, която е по-опростена и разбираема и позволява получаване на допълнителна информация от рода на адреси и здравословно състояние. Работи се също по технология за предотвратяване на лъжовни обаждания, съобщи theregister.co.uk.

За да извикат спасители чрез Twitter, хората ще се нуждаят от връзка с интернет, която не винаги е налична в условията на природно бедствие. Решение на този проблем ще осигури телеком операторът Softbank, който вече тества базова станция във въздушен балон, която може да възстанови връзката със засегнатите райони.

Потенциалът на Twitter за подобряване на обществените дейности е огромен. Така например, микроблогърската мрежа може да се окаже по-ефективно средство за ранно предупреждение за земетресения, отколкото традиционните сеизмологични уреди, установиха неотдавна експерти от Геологичната служба на САЩ, изследвайки земетресението във Филипините.

Twitter може също така с голяма точност да предскаже кога даден човек е болен от грип, твърдят учени от университета Рочестър, САЩ. Те са разработили система, която анализира потребителските съобщения и дава прогноза за заболяване на конкретен блогър.

Коментари по темата: „Аварийни служби ще приемат сигнали от Twitter”

добавете коментар...

  1. asd

    сещам се аз The IT Crowd 🙂

Коментар