Хибридни SSHD дискове ускоряват лаптопите

Новите хибридни дискове на Seagate ще позволят зареждане на Windows 8 за 10 секунди

Новите хибридни дискове на Seagate ще позволят зареждане на Windows 8 за 10 секунди

Seagate обяви хибридни носители от клас SSHD (Solid State Hybrid Drive), предназначени да ускорят работата на лаптопи и десктоп компютри. Новите устройства обединяват традиционен твърд диск и модул флаш памет, в резултат на което производителността е увеличена 4 пъти в сравнение с традиционните HDD, при малка разлика в цената.

Серията 2,5-инчови модели ще намери приложение в лаптопи и ултрабуци. Устройствата имат капацитет до 1 терабайт и скорост на въртене на шпиндела 5400 об/мин.

Seagate въвежда и серия 3,5-инчови SSHD модели за настолни компютри. Тези устройства имат капацитет до 2 терабайта и скорост на въртене на шпиндела 7200 оборота в минута.

Seagate твърди, че благодарение на новите дискове, операционната система Windows 8 ще се зарежда само за 10 секунди.

Хибридните SSHD използват технология Adaptive Memor, която анализира заявките към диска и променя динамично запълването на флаш буфера, така че той винаги да съдържа данни, към които системата се обръща интензивно.

Мобилните SSHD устройства на Seagate ще се използват в компютри на Dell и Lenovo, а дисковете за настолни системи – от компаниите HP и Origin PC.

Коментар