Група с интереси към Google технологии създадена у нас

Борис Странджев от  Мусала Софт води лекция на първия семинар на групата

Борис Странджев, ръководител екип в Мусала Софт, изнесе лекция за достъп до бази данни в Android на първия семинар на групата

Група с интереси към Google технологии бе сформирана у нас. „Google Development Group (GDG) Sofia” обединява локалните разработчици на Google технологии и цели обмен на знания и опит, както и разискване на конкретни казуси, обвързани с разработката на Google продукти.

Първата самостоятелна инициатива на групата бе семинар на тема „Сравнение на базови подходи за достъпване бази данни в Андроид“, организира с партньорството на Мусала Софт и Фондация „Приложни изследвания и комуникации”.

Експерти в областта представени различни гледни точки и освен теория участниците (студенти и служители във водещи ИТ компании) видяха практически демонстрации.

„От години имам страст към отворените технологии. Вярвам, че чрез тях може да се постигне значително по-бързо по-голям прогрес, ползвайки силата на колективния разум”, заяви лекторът Борис Странджев, ръководител на екип в Мусала Софт.

Преди няколко години Странджев започва да се занимава с разработка на приложения за Андроид, които се превръщат почти в хоби за него. „Мисля, че всички в групата изпитват подобни чувства и затова с удоволствие споделяме знания, повишавайки взаимно технологичната си квалификация”, сподели Странджев.

Очаква се срещите на групата да станат регулярни и всеки с интереси в областта да се включи с лекция или като участник.

Коментар