БИС обнови информационната си система

Българският институт за стандартизация вече е напълно интегриран със системите на европейските организации

Българският институт за стандартизация вече е напълно интегриран със системите на европейските организации

Българският институт за стандартизация (БИС) обнови информационната си система за управление на български, европейски и международни стандарти. Обновени са също уеб страницата и порталът на института.

Новата система ще подобри услугите за бизнеса и ще улесни достъпа на предприятията до стандартизационни продукти, съобщи изпълнителят на проекта – Atos. Проектът е финансиран по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013” за срок от три месеца и половина.

С реализацията на новата информационна система, БИС вече е напълно интегриран посредством автоматични интерфейси със системите на европейските организации по стандартизация CEN и CENELEC, както и с международните организации ISO и IEC.

„Традиционно нашият институт е на едно от първите места по въведени европейски стандарти съгласно сроковете”, заяви инж. Ирен Дабижева, изпълнителен директор на БИС и ръководител на проекта от страна на възложителя. Реализацията на проекта в кратки срокове е постигна чрез силна колаборация между екипите на Аtos и БИС, посочи Веска Давидова, управител на Atos България.

Коментари по темата: „БИС обнови информационната си система”

добавете коментар...

  1. бр.браво

    Пълни некадърници, управляващи баби на пенсионна или предпенсионна възраст. Порнография на стандартизация!

Коментар