Комедия за Стив Джобс излиза през април

Първият филм за Стив Джобс след неговата смърт ще бъде комедията iSteve

Първият филм за Стив Джобс след неговата смърт ще бъде комедията iSteve

Филмовата индустрия няма да пропусне шанса да извлече максимална полза от харизмата на Стив Джобс. В ход са няколко сериозни проекта, посветени на ИТ легендата, но сега и комиците се включиха в играта.

През април ще излезе iSteve – комедия за Стив Джобс. Премиерата на филма в интернет ще се състои на 15 април, съобщи Ню Йорк Таймс. iSteve се снима от екипа на сайта Funny or Die, който обикновено пуска нискобюджетни скечове с известни актьори и политици.

Сценарият е написан по мотиви от биографичната справка за Стив Джобс в Уикипедия в рамките само на три дни. Продължителността на филма с продуцент Алисън Хорд ще бъде между 60-75 минути.

Създателите на iSteve не очакват техният филм да бъде най-добрият, но пък за сметка на това ще е първият за Стив Джобс след неговата смърт. Те вярват, че филмът ще разсмее и най-заклетите фенове на основателя на Apple.

Ролята на Стив Джобс е поверена на Джъстин Лонг, който по-рано участваше в рекламна компания „Mac срещу PC”. Стив Возняк е даден на Хорхе Гарсия, а в ролята на Бил Гейтс ще се превъплъти Джеймс Урбаняк.

Коментар