Български победители в конкурс на Prestigio

Българи спечелиха две награди в конкурс за карикатури „Смешните високи технологии в изкуството” (Funny High-Tech in Art) на компанията Prestigio. Техните творби са сред най-добрите пет измежду почти 400 подадени от 33 страни, стана ясно днес на церемонията по награждаване, организирана от АСБИС България, дистрибутор на Prestigio.
В конкурса се включиха участници от цял свят, вкл. от Америка и Австралия, въпреки че продуктите на Prestigio не се предлагат там. Това е един положителен резултат и говори много за името, което марката успя да си изгради, заяви Пламен Цанков, продуктов мениджър в АСБИС България.
Голямата награда на конкурса спечели авторът, който успя да събере най-много от онлайн гласовете. Това е Валентин Георгиев за творбата „Prestigio”. Победителят стана притежател на портативен плеър-рекордер с ТВ тунер Prestigio PMR-701 и парична награда на стойност 600 долара. Начинът, по който Prestigio свързва техниката и изкуството, е допаднал на победителя, сподели самият той.
Специалната награда на журито на Prestigio (за работи с поне един видим елемент на бренда Prestigio) бе присъдена на Дмитрий Трофимов от Русия за творбата „Момичето на Prestigio”. Дмитрий ще получи мултимедиен плеър Prestigio РМР-501 и парична награда на стойност 400 долара.
Журито на конкурса, съставено от 5 международно известни карикатуристи, присъди три награди, след като разгледа работи, изпълнени на високо артистично ниво. Първото място спечели Василий Александров от Русия за творбата „Слънцето” и взе награда Prestigio Data Safe II (40Gb), както и парична премия на стойност 200 долара.
Втората награда е за българина Румен Драгостинов, който се представи с творбата „Алгоритъм”. Румен получи Prestigio Leather Data Flash (2GB) и $200.
Третата награда отива у Андре-Филип Кот от Канада за „Границата е небето”. Той получи Leather Data Flash (1GB) и $100.
Междувременно Prestigio подготвя нови предизвикателства за артистичния дух. Вече стартира следващото състезание по художествена фотография, като в периода от 30 април до 25 юни всички желаещи, без значение дали се занимават професионално с фотография или са любители, могат да подадат своята творба. Състезанието ще се проведе под наслов „Хората – изкуството на живота ” (People – The Art of Life) и отново ще зарадва победителите с предметни и парични награди.
Наградите ще бъдат четири, вкл. категория, която отразява мнението на посетителите във виртуалната фото галерия, и две тематични/специални номинации – „Prestigio в Изкуството на живота” и „Децата – Изкуството на живота”. Голямата награда на конкурса е Prestigio PMR-701, придружен от парична премия на стойност $700. Победителят в обществения вот ще получи Prestigio РМР-501 и $200, а за спечелилите специалните номинации е предвиден портативен външен диск Prestigio Data Safe II и 300 долара.
Всички подадени работи за фотоконкурса ще могат да се видят от виртуалната Фото галерия на Prestigio.

Коментар