Toshiba Camileo X450 – компактна Full HD камера

Камерата Camileo X450 е предназначена за творчески настроените любители

Камерата Camileo X450 е предназначена за творчески настроените любители

Toshiba попълни линията си компактни Full HD видео камери Camileo X с нов модел. Camileo X450 попада в междинната категория между леките компактни любителски видео камери за спонтанно снимане на видео и по-усъвършенстваните устройства за заснемане на филми, предназначени за творчески настроените любители.

Новата видео камера има редица функции за подобряване на качеството на домашно заснетото видео. Най-малките детайли могат да бъдат заснети с 23x оптичен зум и 30x автоматичен зум. Заснемането на видео при слаба светлина вече не е толкова голям проблем, благодарение на 8MP BSI сензора. Вграденият електронен стабилизатор на изображението (EIS) свежда до минимум ефекта на размазване, който се получава понякога при снимане с ръчна камера.

Camileo X450 разполага с голям 7,62-сантиметров тъчскрийн дисплей за удобно преглеждане на току що заснето видео

Camileo X450 разполага с голям 7,62-см тъчскрийн дисплей за удобно преглеждане на заснетото видео

Инструментът за разпознаване на лица гарантира, че хората в кадър ще бъдат на фокус. Освен това, инсталираният софтуер позволява да се заснемат статични изображения докато се снима видео – той дава възможност да се заснемат завършени тайм-лапс сцени като тези, заснети от професионалистите в телевизията.

Големият 7,62-сантиметров тъчскрийн дисплей е удобен за преглеждане на току що заснето видео в движение, а интуитивните менюта на дисплея позволят бърза промяна на настройките на камерата или моментално редактиране на видеото с вградения „Cut’n’Save” инструмент.

Camileo X450 може да се свърже с компютър или телевизор през mini-USB или mini-HDMI за възпроизвеждане на голям екран, копиране и редактиране на заснето видео. Необходимите кабели и калъф за камерата са включени в комплекта. Camileo X450 ще бъде налична на европейските пазари от второто тримесечие на 2013 г.  Цената на камерата все още не е обявена от японския производител.

Коментар