Intel налага WiDi като индустриален стандарт

WiDi позволява безжично свързване на монитор или телевизор към настолен или мобилен компютър (снимка: Intel)

WiDi позволява безжично свързване на монитор или телевизор към настолен или мобилен компютър (снимка: Intel)

През настоящата година Intel ще започне агресивно да налага безжичната технология WiDi като стандарт за съвременните компютри и телевизори. Компанията ще разчита на помощ от страна на производителите на телевизори Samsung, LG и Toshiba.

В допълнение, Intel планира да внедри WiDi в таблети, моноблок компютри и лаптопи, твърди digitimes.com, позовавайки се на източници от далекоизточната индустрия.

В момента WiDi 3.5 позволява предаване на видео с резолюция 1080p, поддържа Blu-Ray възпроизвеждане на 3D съдържание и предаване на 5.1 звук. Технологията е съвместима и със сензорния интерфейс на Windows 8.

Първата вълна ултрабуци с процесорна платформа Haswell ще поддържат WiDi. Същевременно, мрежовите компании Netgear, D-Link, Belkin, Bitland, Buffalo и IO Data планират да пуснат собствени продукти с поддръжка на технологията.

WiDi позволява безжично свързване на монитор или телевизор към настолен или мобилен компютър. За целта се използва външен адаптер, включен към HDMI, или вградените в монитора и телевизора средства и WiDi адаптер вътре в самия компютър.

Коментар