СУ и BASF обявиха ново партньорство

Най-голямата химическа компания в света ще продължи да си партнира със Софийския университет

Най-голямата химическа компания в света ще продължи да си партнира със Софийския университет

Софийският университет „Св. Климент Охридски” и BASF България обявиха ново партньорство. Представителството у нас на най-голямата химическа компания в света и Факултетът по химия и фармация на СУ ще организират атрактивни демонстрации като част от кампанията Chemgeneration за подкрепа на химическото образование в България.

Двете страни обединяват усилия, за да покажат как могат да си сътрудничат научните и образователни институти и частния бизнес. Договорът ще бъде подписан официално на 28 март, четвъртък в СУ, съобщи BASF.

Една от целите на партньорството е да превърне химията и образованието, свързано с тази наука, в по-привлекателно за младите хора в България. BASF спонсорира екип от студенти, които по време на изнесени лабораторни упражнения извършват атрактивни химически демонстрации в българските училища.

Факултетът по химия и фармация е партньор на BASF България от 2011 г. в кампанията за стимулиране на образованието по химия. В тази кампания партньори са още седем института на БАН, свързани с химията, както и Съюзът на химиците в България, Съюзът на учените в България и Министерството на образованието, науката и младежта.

Коментар