SAP прави търговията на дребно по-мобилна

Нови софтуерни приложения на SAP ще позволят на търговците на дребно да предложат по-качествени услуги на клиентите си

Нови софтуерни приложения на SAP ще позволят на търговците на дребно да предложат по-качествени услуги на клиентите си (снимка: SAP)

Три нови приложения на SAP помагат на търговците на дребно да яхнат вълната на мобилността. Решенията на немската компания подобряват, от една страна, работата на продавач-консултантите в магазините, снабдени с мобилни устройства, и от друга – обслужването на потребителите на мобилни устройства.

“Съвсем естествено е хората да искат да имат връзка на мобилните си устройства с любимите си брандове, независимо дали се намират у дома или в магазина”, коментира Санджай Пуунен, президент и ръководител на мобилната дивизия  на SAP. С новите приложения търговците могат да предложат по-качествени потребителски услуги и да създадат обвързаност с марката през специално разработени за нуждите на клиента формати.

Приложението SAP Customer Loyalty позволява на търговците да изпращат уникални оферти директно към телефоните на клиентите, като по този начин увеличават възвръщаемостта на инвестицията. В допълнение, търговците могат да предоставят достъп до важна информация в реално време, като спечелени награди, натрупване на точки, нива на статус и др.

Друго приложение, SAP Retail Store Ops Associate, предоставя на продавач-консултантите детайлна информация за продуктовите характеристики, за да могат те самите да предлагат по-добри услуги на клиентите. Продавачите ще имат достъп  до информация в администраторски „back-end” системи през интуитивен потребителски интерфейс и ще могат да отговарят на почти всички въпроси. Това е особено важно по време на ключови продажби и продуктови дискусии.

SAP On-Shelf Availability пък проследява транзакциите по продажби и засича несъответствия в моделите за продажба, които могат да са свързани с продуктовата наличност или други възникнали проблеми. Достъпно за iPad, мобилното приложение за консултанти в магазините предоставя инструментариум за различните департаменти с цел по-бързо решаване на проблеми, свързани с наличности по рафтовете. Мобилното приложение за управители разполага с инструменти за проследяване на заредеността на витрините, анализ на възможни съотношения и оптимизация на ресурсите.

Коментар