Microsoft може да слее настолна и мобилна ОС

Обновлението на Windows 8 се очаква през август

Обновлението Windows Blue може да съдържа характеристики като на десктоп система, така и на мобилна ОС

Microsoft иска да обедини две програмни платформи в една, за да конкурира Google с нейните операционни системи Android и Chrome OS.

Като потвърждение на подобно намерение, digitimes.com изтъква факта, че с разработката на Windows Blue се занимават специалисти, които не са свързани със съответните отдели за десктоп платформата Windows и мобилната Windows Phone.

Проектът Windows Blue, очакваното голямо обновление на Windows 8, може да стане самостоятелен продукт с характеристики от настолните и мобилните операционни системи на Microsoft, предполага тайванското издание.

Според пазарни наблюдатели, софтуерният гигант е силно притеснен от партньорството на Google с производителите на ноутбуци с цел налагане на т.нар. хромбуци – мобилни компютри, които работят под управление на Chrome OS. Самите производители разработват Android електроника секретно, за да избегнат натиск от страна на Microsoft.

В процеса на консолидация на настолните и мобилните системи обаче и Google, и Microsoft могат да се сблъскат с редица проблеми, свързани с интеграцията на технологии и партньорството с разработчиците.

По-рано председателят на борда на директорите на Google Ерик Шмид опроверга слуховете, че компанията планира да обедини двете си подразделения – съответно по разработка и поддръжка на Chrome и Android.

От Microsoft няма официален коментар на появилата се информация за интеграция на двете нейни платформи.

Коментари по темата: „Microsoft може да слее настолна и мобилна ОС”

добавете коментар...

  1. Паисий

    Те вече го оакаха с осмицата!

  2. kokich

    Съвсем ще оакат положението 🙂 🙂 🙂 🙂

Коментар