16500 младежи се включиха в дните на кариерата

Всеки шести участник в дните на кариерата е получил предложение за работа, сочи статистиката

Всеки шести участник в дните на кариерата е получил предложение за работа, сочи статистиката

134 компании от цялата страна взеха участие в най-голямата среща на търсещите и предлагащите работа в България – „Национални дни на кариерата 2013 – Добра Кариера, Добър Живот”.

Тази година форумът на JobTiger бе посетен от 16 500 младежи в София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Русе, Бургас и Свищов, съобщиха организаторите. Наблюденията показват голяма разлика в подготовката и мотивацията за участие на студентите в различните градове.

Както и в предните години, най-голям интерес от страна на бизнеса и най-мотивирани и подготвени студенти се наблюдават в големите градове (София, Варна, Пловдив), както и в Свищов.

Тази година в софийското издание на форума със специален щанд участва и кампанията на Европейската комисия под надслов „Младежта в движение“, на който бяха представени различни образователни програми и инструменти за европейска мобилност. Съществена роля в организацията на „Национални дни на кариерата” имаше ангажираността на университетските кариерни центрове и университетските ръководства.

През годините всеки шести посетил „Национални дни на кариерата” е получил предложение за работа или стаж, като дори са оставали и незаети стажантски места, сочи статистиката.

Коментар