Иран плаши враговете си с машина на времето

Иран може да получи стратегическо предимство спрямо враговете си чрез машина времето

Иран може да получи стратегическо предимство спрямо враговете си чрез машина на времето

Ирански изобретател твърди, че е създал машина на времето, която може да предсказва събития от близкото бъдеще с точност до 98%, прилагайки набор от сложни алгоритми.

Али Разегхи, 27-годишният ръководител на Центъра за стратегически разработки, се е заел с конструиране на устройството преди 10 години. Машината на времето, наречена, The Aryayek Time Traveling Machine, се помества в кутия за обикновен компютър.

С едно докосване до машината, човек получава разпечатка с информация за следващите 5-8 години от живота си, пише британският Телеграф.

Очаква се скоро разработката да премине в комерсиален етап, като производството й няма да е скъпо. С нейна помощ иранското правителство ще може да получава информация за предстоящи военни конфликти, ще научава за колебанията в курса на валутата и др.

Машината не е пусната досега в масово производство, тъй като Иран се опасява, че страни като Китай могат да откраднат идеята и за една нощ да пуснат милиони подобни машини, коментира иранецът. До момента Разегхи е регистрирал 179 различни изобретения. Той се хвали, че е създал машина на времето само с част от милионите долари, които САЩ харчат за подобни разработки.

Коментари по темата: „Иран плаши враговете си с машина на времето”

добавете коментар...

  1. Валери

    И един мармот … 🙂

  2. сда

    едва ли ще познава числа от тото-то 😀

Коментар