Brother DCP-J4110DW – печат в обратна посока

DCP-J4110DW може да отпечатва документи до формат А3, въпреки че не е по-голям от обикновено А4 мултифункционално устройство

DCP-J4110DW може да отпечатва документи до формат А3, въпреки че не е по-голям от обикновено А4 мултифункционално устройство

Новото мултифункционално устройство на Brother DCP-J4110DW печата в обратна посока, т.е. в пейзажна, а не в портретна ориентация. Това му позволява да е много бързо в А4 формат и същевременно да печата и в А3 формат.

Brother DCP-J4110DW допълва продуктовата линия Print 3.0 на Brother, в която досега имаше два модела: MFC-J4510DW и MFC-J4410DW. Сега излиза най-малкият модел от серията – DCP-J4110DW, който е със същата технология и дизайн, но с по-ограничени функционалности.

Новото устройство не разполага с факс и има малък сензорен дисплей. Затова пък и цената му е по-ниска – 299 лв. с ДДС за крайни клиенти, съобщиха от представителството на компанията у нас.

Серията Print 3.0 е проектирана по изцяло нов начин – без ограничението на традицията, че принтерите непременно трябва да печатат вертикално на хартията (в “портретна” ориентация). Вместо това, новите мултифункционални устройства печатат хоризонтално – в “пейзажна” ориентация, което им дава редица предимства.

Така например, всички модели от серията, вкл. и новият DCP-J4110DW, могат да отпечатват документи до формат А3, въпреки че не са по-големи от обикновени А4 мултифункционални устройства. Опцията за печат в А3 е удобна в случаи, когато клиентът трябва да отпечата снимка, брошура, графика или голяма и сложна таблица.

Благодарение на ориентацията на печат, DCP-J4110DW има по-висока скорост от устройствата в неговия ценови клас – 33 стр/мин черно и 25 стр/мин цветно, оценени по „стария” начин при мастиленоструйния печат, или 18 стр/мин черно и 16 стр/мин цветно – според новия стандарт ISO/IEC 24734. На практика DCP-J4110DW е 82% по-бързо от предходните серии мастиленоструйни устройства на Brother.

Не на последно място, серията Print 3.0 има нова, по-голяма печатаща глава с 1680 дюзи – двойно повече от предходните модели, което означава по-красиви пълноцветни отпечатки с резолюция до 6000×1200 пиксела.

Подобно на останалите модели от серията Print 3.0, DCP-J4110DW е съобразен с новата реалност, в която всичко става безжично и през „облака”, а смартфоните и таблетите са обикновени аксесоари. Моделът работи както през Apple AirPrint, така и с Google Cloud Print.

Потребителят може да печата и директно през интернет чрез WiFi Direct, с възможност за сканиране към или печат от Facebook, Flickr, Dropbox, Picasa и Evernote без нуждата от рутер. И не на последно място, достъпно е безплатно приложение Brother iPrint&Scan за iPhone/iPad, Android и Windows телефони.

DCP-J4110DW се управлява чрез 4,5-инчов цветен сензорен дисплей. Печатът, сканирането и фото-копирането се извършват с няколко докосвания.

Коментари по темата: „Brother DCP-J4110DW – печат в обратна посока”

добавете коментар...

  1. smach

    …….Защо говориш без да познаваш машините на Brother, мога да кажа, че това са единствените мастилки, които стига да са включени в ел. мрежата се грижат сами да не им засъхнат главите.

  2. но нейм

    .. за това пък, никога няма да препоръчам някой да си купи мастилен боклук със изсъхващи глави, защото когато сладкодумничите, не се сещате да изтъкнете поне най старите и непоправими недостатъци на боклуците които продавате. Именно а това пазара е толкова нервен и хората не се задържат при един дилър, а ходят излъгани от магазин на магазин… което е реултат Именно от масовата неграмотност на дилъри и шефове вносители, хора търговци, с автоматични усмивки целящи единствено само вземането на парите на хората, без значение дали ще са доволни.

Коментар