Nebula лансира частна облачна „система под ключ”

Ключов елемент от системата Nebula One е контролерът Nebula Cloud

Ключов елемент от системата Nebula One е контролерът Nebula Cloud (снимка: Nebula)

Калифорнийската компания Nebula обяви, че е готова да доставя корпоративен облачен компютър. Машината Nebula One представлява частна облачна система „под ключ”, която предоставя изчислителни, мрежови и сторидж услуги с помощта на опростен интерфейс за самообслужване и популярни API (приложни програмни интерфейси).

Nebula One използва стандартни сървъри от производители като HP, IBM и Dell. Ключов елемент от системата е контролерът Nebula Cloud, който превръща стойката със сървъри в локална мащабируема облачна система от типа „инфраструктура като услуга” (IaaS).

One предоставя услуги с помощта на опростен интерфейс за самообслужване

Nebula One предоставя услуги с помощта на опростен интерфейс за самообслужване (снимка: Nebula)

Машината се управлява от операционна система Nebula Cosmos, създадена на базата на OpenStack. Потребителите получават достъп до знанията и опита на отворената общност, както и съвместимост с Amazon Web Services и OpenStack API.

Xerox PARC вече използва Nebula за своята частна облачна инфраструктура. Още през 2009 година проектът NASA Nebula обедини контейнери Forest на компанията  Verari (сега Cirrascale) с платформа Cisco Systems Unified Computing, за да увеличава автоматично, според нуждите, изчислителната мощ и капацитета на хранилището за данни за целите на научни изследвания.

Коментари по темата: „Nebula лансира частна облачна „система под ключ””

добавете коментар...

  1. 123

    Казва се не “облачна”, а облакова система…

Коментар