Facebook опроверга за преговори с Apple и Microsoft

Facebook не крие амбициите си да наложи Home във всички смартфони

Facebook не крие амбициите си да наложи Home във всички смартфони

Facebook опроверга слуховете, че преговаря с Apple и Microsoft за използване на приложението Home в техните продукти.

Източник от компанията посочва пред The Next Web, че Facebook поддържа добри отношения с Apple и Microsoft, но досега не са водени разговори за портиране на Home на техните платформи.

По-рано Блумбърг съобщи, че преговорите между трите корпорации са на ранен етап и все още не е решено каква ще бъде новата версия на приложението и дали ще запази името си Home.

Слуховете за преговори с Apple и Microsoft ескалираха, след като продуктовият мениджър на Facebook Адам Мосери заяви в интервю, че все още не са постигнати окончателни споразумения между компаниите. “Само им показахме създадения продукт и току-що започнахме разговори”, каза Мосери.

Home представлява пакет от услуги, които променят интерфейса на мобилното устройство, правейки го по-удобно за потребителите на Facebook.

Шефът на Facebook Марк Зукърбърг не скрива намерението си да развие Home извън рамките на платформата Android. На този етап обаче са налице ограничения за реализация на Home в iOS и Windows Phone, наложени от разработчиците на тези две платформи, съответно Apple и Microsoft.

Коментар