Google Play изпреварва App Store по ръст на приходите

Google Play стана лидер по брой на свалените приложения с дял от 51% през първото тримесечие

Google Play стана лидер по брой на свалените приложения с дял от 51% през първото тримесечие

Google Play изпреварва App Store по ръст на приходите, но епълският онлайн магазин остава най-доходоносният каталог за мобилни приложения, сочи анализ на Canalys.

През първото тримесечие на 2013 г. обемът на целия пазар на мобилни приложения, продавани чрез специализирани магазини, е достигнал 2,2 млрд. долара. На App Store се падат 74% от приходите, или около 1,28 млрд. долара, докато делът на Google Play възлиза на 18%.

В сравнение с четвъртото тримесечие на 2012 г., продажбите на софтуер за платформа Android са нараснали с 90%, докато ръстът при мобилните приложения за iOS e 25%. Въпреки високата динамика, Google няма да изпревари Apple по приходи в близките три години, смята Canalys.

Същевременно, Google Play стана лидер по брой на свалените приложения с дял от 51% през първото тримесечие на 2013 г.

Потребителите на iPhone и iPad са по-платежоспособни, в сравнение със средностатистическия притежател на смартфон, и по-лесно обвързват своите кредитни карти към акаунти в iTunes. Google, на свой ред, се опитва максимално да опрости процеса на купуване на програми и игри, добавяйки повече начини за тази цел в Google Play.

Коментари по темата: „Google Play изпреварва App Store по ръст на приходите”

добавете коментар...

  1. Saevar

    еми докато има кухи лейки да купуват тея скъпи и не съвместими с други устройства абълки ще водят …. 😛

Коментар