Silvermont подобрява в пъти процесорите Atom

Новата архитектура Silvermont има значителни предимства в производителността и енергийната ефективност

Новата микроархитектура Intel Silvermont ще осигури значителни предимства в производителността и енергийната ефективност на процесорите Atom

Intel обяви нова микроархитектура с ниска консумация на енергия и висока производителност, наречена Silvermont. Технологията е насочена към различни пазарни сегменти – от смартфони до центрове за данни.

Silvermont ще бъде в основата на поредица от новаторски продукти, които ще започнат да се появяват на пазара по-късно тази година. Чиповете с нея ще се произвеждат по 22-нанометров процес Tri-Gate SoC, който носи значително увеличение на производителността и подобрява енергийната ефективност.

Intel твърди, че Silvermont осигурява около 3 пъти по-висока пикова производителност, или същата производителност при 5 пъти по-ниска консумация на енергия, в сравнение със сегашното поколение Atom процесорни ядра.

Silvermont ще послужи за основа на широка гама 22-нанометрови продукти, предназначени за таблети, смартфони, микросървъри, мрежова инфраструктура, съхранение на данни и други сегменти от пазара, вкл. базово ниво лаптопи и информационно-развлекателни устройства в автомобила.

Коментар