Nokia показа новия си флагман Lumia 925

Nokia Lumia 925 идва с 4,5-инчов Super AMOLED WXGA (1280x768) дисплей и 1.5 GHz двуядрен процесор Snapdragon

Nokia Lumia 925 идва с 4,5-инчов Super AMOLED WXGA (1280×768) дисплей и 1.5 GHz двуядрен процесор Snapdragon

Nokia представи днес в Лондон новия си смартфон Lumia 925, който се явява подобрена версия на Lumia 920. Моделът се отличава с метален корпус и иновативна технология за изображения PureView, както с множество нови характеристики и приложения, разработени от външни компании.

Lumia 925 подобрява снимането на слаба светлина, благодарение на напреднала технология при обективите и софтуер за изображения от следващо поколение, съобщи компанията.

Lumia 925 въвежда и нов режим Nokia Smart Camera като софтуерен ъпдейт за смартфоните с Windows Phone 8. Чрез този режим потребителите могат да направят десет снимки наведнъж и да редактират изображенията с функции като Best Shot, Action Shot и Motion Focus.

Lumia 925 се отличава с метален корпус и иновативна технология за изображения PureView

Lumia 925 се отличава с метален корпус и иновативна технология за изображения PureView

Nokia обяви и, че смартфоните Nokia Lumia ще поддържат новото приложение на Hipstamatic наречено  Oggl,  което позволява на хората да споделят висококачествени снимки в социалните мрежи като Facebook, Twitter, Foursquare и Instagram.

Lumia 925 е първият смартфон от фамилията WP устройства на Nokia с метално покритие върху ъглите на корпуса. Монолитното тяло от поликарбонат се предлага в бял, сив и черен цвят. Приставката за безжично зареждане може да бъде прикачена към задната част на смартфона. Калъфите за устройството се продават отделно в бял, черен, жълт и червен цвят.

Смартфонът е придружен от множество услуги на Nokia, като платформата HERE за локация и навигация, както и Nokia Music за стрийминг на безплатни музикални плейлисти. Устройствата Lumia ще поддържат новото приложение на Hipstamatic наречено Oggl, което позволява споделяне на качествени снимки в социалните мрежи.

Nokia Lumia 925 идва с 4,5-инчов Super AMOLED WXGA (1280×768) дисплей, 1.5 GHz двуядрен процесор Snapdragon, 1GB RAM, 16 GB вградена памет и 7 GB безплатно съхранение на файлове в SkyDrive, батерия 2000 mAh. Налична са 8,7-мегапикселова камера PureView с оптична стабилизация на изображението, автофокус, двойна LED светкавица и поддръжка на 1080p HD видео при 30 к/с, както и 1,2-мегапикселова камера с широк ъгъл на видимост.

Lumia 925 ще се доставя в Европа, САЩ (T-Mobile) и Китай (China Mobile и China Unicom). Очаква се продажбите да започнат първоначално във Великобритания, Германия, Италия, Испания и Китай през юни, а след това в САЩ и други страни.

Коментар