300 000 мобилни абонати се пренесли във Виваком

Мобилните абонати могат да сменят лесно доставчика си, като запазят досегашния си номер

Мобилните абонати могат да сменят лесно доставчика си, като запазят досегашния си номер

Над 300 000 потребители на мобилни телефони вече са пренесли номерата си в мрежата на Виваком, съобщи операторът.

Бройката е с близо 100 000 повече от общия брой потребители, пренесли своя номер в мрежите на всички останали оператори общо, твърди още Виваком.

За последната година компанията бележи 76% увеличение на базата от клиенти, избрали да сменят своя телеком оператор, като само през последните шест месеца Виваком приема от конкуренти средно по 11 000 абонати на месец. Телекомът твърди, че е единственият играч на пазара с повече пренесени номера в мрежата, отколкото напуснали клиенти в полза на друг оператор.

Потребителите получиха възможност да избират своя оператор, като запазват настоящия си номер през април 2008 г. Две години по-късно беше въведена процедурата за обслужване „на едно гише”, а от август 2010 г. желаещите пренасят номерата си единствено със заявление при оператора, при когото искат да преминат.

Виваком отчете също скок от 71,6% за една година в броя на абонатите, ползващи мобилен интернет. В момента мобилната 3G мрежа на оператора осигурява скорост от 42 Mbps и 99,41% покритие на населението, което рефлектира в увеличаване на абонатите.

Коментари по темата: „300 000 мобилни абонати се пренесли във Виваком”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    вдтгдгх

  2. no name

    тази минутка за реклама защо не е обявена в началото за да не я четем 😉

Коментар