Телерик продължава партньорството с Google

Платформата Kendo UI позволява разработка на мобилни приложения за Chrome OS

Платформата Kendo UI позволява разработка на мобилни приложения за Chrome OS

Софтуерната компания Телерик обяви, че продължава партньорството си с Google по създаване на приложения за операционната система Chrome OS.

По време на конференцията Google I/O, която се проведе в Сан Франциско по-рано този месец, Телерик представи иновативни решения на изложението Developers Sandbox. В частност, българската компания демонстрира нова версия на приложението за камера, както и възможностите на HTML5 и JavaScript платформата за разработка на мобилни и уеб приложения – Telerik Kendo UI.

Партньорството между Google и Телерик стартира в края на 2012 г., когато интернет гигантът пусна нова версия на Chrome OS приложението за камера, създадено от екип на българската компания.

За разработване на приложението Телерик използва платформата си Kendo UI и пакета на Google за създаване на приложения (Google Packaged Apps Platform).

„При разработване на приложения не трябва да има печеливши и губещи. HTML5 е напълно възможна и много добра алтернатива за всички, които искат да напишат едно приложение само веднъж, но след това да не се ограничават с публикуването му на само една платформа“, коментира изпълнителният вицепрезидент Тод Англин.

За 18 месеца съществуване платформата Kendo UI е свалена повече от 200 000 пъти и се използва в над 200 държави. Само през първите три месеца на 2013 г. Телерик отбелязва 300% увеличение в продажбите на Kendo UI.

Коментар