Вируси срещу интернет пиратите в САЩ

САЩ са на път да приложат вирусна схема за борба срещу пиратството на съдържание

САЩ са на път да приложат “вирусна” технология за борба срещу пиратството на съдържание

Нестандартна кампания срещу интернет пиратството предприеха американските власти. Разпространителите на нелегално съдържание ще бъдат ловени с помощта на… зловредни програми, или т.нар. малуер.

Комисията по въпросите, свързани с кражба на американска интелектуална собственост, предлага използване на социален малуер, който заразява компютрите на потребители, уличени в незаконно копиране, съхранение и употреба на съдържание, защитено с авторски права.

При откриване на пиратско съдържание, своеобразният вирус блокира достъпа до файлове или дори до цялата система, докато потребителят не се свърже с правоохранителните органи, съобщи The Next Web.

Подобна технология за борба с пиратството наподобява работата на вируси-измамници, които нарушават нормалната работа на компютъра, докато потребителят не изпрати SMS на определен номер, при което сметката му олеква със сериозна сума.

Схемата е предложена за разглеждане от американското правителство. Все още не е ясно как тя ще бъде реализирана на практика, без да пострадат невинни.

Коментари по темата: „Вируси срещу интернет пиратите в САЩ”

добавете коментар...

  1. 007

    Хахаха, абсолютна тъпотия – но при малоумните хамериканци може и да подейства

  2. Иван

    Тъпак, благодаря за поправката. Не съм голям хейтър, но всеки може да види малоумието в постовете на Saevar-чо. Затова и препоръчвам неговите постове да се прескачат и да не се четат.

  3. Saevar

    до колегите: Потребител и Иван, сажелявам 4е не сте разбрали за какво говоря но след като 4етете сайт с техни4еска информация се о4аква от вас да сте поне средно техни4ески грамотни и се предполага 4е знаете примерно 4е юзър озна4ава потребител (забелязва се 4е юзър е по кратка дума) .. и т.н. за съжаление в БГ са доста като вас и поради тази при4ина няма как да се управи скоро, ако това беше в немски сайт просто щяха да дадат мнение по темата а не да се зака4ат с друг колега 4итател….. ако не сте разбрали ОК попитайте това което не сте разбрали ако евентуално толкова ви интересува и ще ви отговоря ако имам време.

  4. тъпак

    Чудничко, един реалист и двама хейтъри 🙂 Типично нашенска картинка и не само във форумите. Но относно забележката за българския, съм съгласен. Нещо повече, да се направи кампания, за правилен български в Интернет.

    п.с. Иване, Опойващи, се пише Упойващи.

  5. Иван

    Saevar-чо явно е под постоянно въздействие на амфети, алкохол и други опойващи вещества и затова съдържанието на постовете му е несвързано. Препоръчвам неговите постове да се прескачат и да не се четат.

  6. Потребител

    Лично мнение отноно “Вируси срещу интернет пиратите в САЩ”:
    – полезен похват, но според мен няма спасение от интернет-пиратите;
    – съвет, относно бръщолевиците на така нар. “Saever”: момче, научи се първо да говориш български език, а посре си пиши на воля в интернет.

  7. Saevar

    де бе те пиратите ядат доматите с коловете ,отделно 4е много от видео файловете в торентите са дръпнати от сървърите на дистрибуторските компании … а и как ще трикнат линукс юзърите да инсталират тоя малуер …а тея с майкрософт продуктите нали имат анти-вирусни програми тоест след ъпдейт те ще разпознават малуера освен ако продуцентските компании не бълват като луди нови обновявания на малуерите … тази статия е пусната за да сплашва най обикновения пц юзър който знае само как да си пусне компа отвори браузъра, да си провери мейла и да смъкне торент без екстра знания …

Коментар