Microsoft показа екрани от Windows 8.1

Както се очакваше, Windows 8.1 идва с бутон Старт в режим десктоп

Както се очакваше, Windows 8.1 идва с бутон Старт в режим десктоп

Microsoft публикува в блога си екранни снимки от Windows 8.1 и разкри някои подробности за системата. Както се очакваше, върнат е бутонът Старт в режим десктоп, който обаче не притежава същите функции както в предишните версии на Windows, а е ограничен само до преход към екрана Старт.

Windows 8.1, известна още с кодовото име Windows Blue, идва с вграден браузър Internet Explorer 11, подобрена поддръжка на облачното хранилище SkyDrive и възможност за избор на начален екран при стартиране на компютъра.

Windows 8.1 прави по-удобна работата с няколко приложения едновременно

Windows 8.1 прави по-удобна работата с няколко приложения едновременно

Системата ще позволява търсене в няколко източника – локални твърди дискове, файлове в SkyDrive и в интернет чрез Bing. Заложени са нови възможности за взаимодействие с резултатите от търсене и подобрения при работа с няколко приложения.

Потребителите на Windows 8.1 ще могат по-ефективно да персонализират екрана Старт и да организират работата с „плочките”, вкл. свободно да променят размерите им и да ги обединяват за групова работа.

Публична бета версия на Windows 8.1 излиза на 26 юни. По-рано Microsoft съобщи, че ще доставя обновлението безплатно на всички легални потребители на Windows 8.

Коментари по темата: „Microsoft показа екрани от Windows 8.1”

добавете коментар...

  1. Чиче

    @Start, новият стартов екран е бая шарен, но се свиква. Всъщност системата Win8 си е доста стабилна. Повече ме притеснява това, че за пълноценна работа с Win8 трябва да си логнат с Microsoft ID, което означава само едно – повече следене.

  2. start

    Явно ще продължим да си вадим старт бутон с външни приложения. Не знам за какво ми е този бутон, ако ще ме праща в колосално ненужния Старт екран, дето всички наричаме по навик Метро. Цялата история с този Win8 е отчайваща. Явно няма как да стане с този ъпдейт, дано поне да не са като магарета на мост и да продължат да си държат на сегашната концепция. Или ще е ОС за тъч устройство и за запълване на свободното време, или ще е ОС за вършене на работа. Ако и Win9 е продължение на 8, може да се окаже, че 7-ицата ще е последния Win, който ще ползваме.

Коментар