SAP доминира при бизнес анализите

SAP държи над една пета от пазара на софтуер за бизнес анализ

SAP държи над една пета от пазара на софтуер за бизнес анализ, по данни на Gartner

SAP е лидер в сферата на бизнес анализите, сочи нов доклад на Gartner. Немският софтуерен гигант държи 22,1% от пазара през 2012 г.

Компанията също така е обявена за лидер по отношение на решенията за управление на бизнес резултатността (Corporate Performance Management – CPM) за 2013 г. в т.нар. Магически Квадрант на Gartner.

Софтуерът за анализ на SAP подобрява значително процесите, свързани с вземане на бизнес решения. Организациите инвестират в SAP софтуер, за да бъдат по-информирани и адаптивни и така да постигат по-добри резултати, отбелязват анализаторите.

Наскоро SAP обяви новости в BI решенията, в това число софтуера SAP Lumira, разработен да предоставя един общ пакет за всички вътрешни операции, едно място за цялата информация и един BI стандарт за дадена компания.

Gartner обнови и своя доклад за т.нар. Магически Квадрант за управление на мобилни устройства (Magic Quadrant for Mobile Device Management). Позицията на SAP в категорията “Цялост на визията” е по-добра спрямо предходната година. Това всъщност е най-добрата позиция, заемана от компанията досега.

Коментар