Поглеждаме 150 пъти дневно смартфона си

Смартфонът привлича погледа ни средно 150 пъти на ден, разкри американско проучване

Смартфонът привлича погледа ни средно 150 пъти на ден, разкри американско проучване

Средностатистическият потребител на смартфон поглежда екрана на умното устройство средно 150 пъти на ден, твърди проучване на американската компания Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Почти всяко седмо поглеждане (23 пъти) e свързано с SMS, вкл. създаване и четене на съобщения.

Потребителят звъни и получава обаждания средно по три пъти на ден, сочат резултатите от проучването. 16 поглеждания към смартфона са свързани с нежелани позвънявания, на които потребителят не отговаря, но хвърля око на екрана в момента на позвъняване, както и при неговото завършване.

15 пъти на ден хората проверяват колко е часът чрез своите смартфони. Това често е неосъзнато, по навик, като човек дори не може да каже какви цифри е видял на екрана.

8 от ежедневните поглеждания към умния телефон са свързани с напомняния и аларми. Броят им е голям, тъй като хората обикновено трудно се събуждат след първия сигнал от смартфона.

На камерата се падат 8 от активностите. Средно, потребителите правят по една снимка на ден, но извършват съпътстващи операции, като „прицелване”, проверка на качеството на снимката един или няколко пъти, преглеждане на по-ранни снимки, изтриване на ненужни фотографии и др.

Музикалният плейър привлича погледа към екрана 13 пъти дневно, игрите – 12 пъти, а календарът – само 5 пъти. Сред останалите приложения, които провокират потребителска активност, са социалните мрежи (9), новините (6), търсенето (3), сърфирането в мрежата (3) и гледането на видео (6), сочи статистиката.

Ако се приеме, че човек спи средно 8 часа в денонощие, излиза, че докато е активен, поглежда към смартфона си приблизително на всеки 6 минути, заключава проучването на Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Коментар