Половината свят активно ще ползва интернет през 2017

internet - featured - new

Средната скорост на свързване към мрежата ще нарасне от 11,3 до 39 мегабита в секунда (Mbps) към 2017 г.

Бързото проникване на мрежови технологии и услуги за обработка и предаване на данни ще доведе до значителен ръст в броя на хората, които ползват интернет, сочи проучване.

След четири години близо половината (48%) от световното население ще ползва активно глобалната мрежа, става ясно от доклад на Cisco, озаглавен Visual Networking Index (VNI).

Очаква се трикратен ръст на глобалния IP трафик към 2017 г., в сравнение с 2012 г., когато 2,3 милиарда души или 32% от жителите на планетата ползваха интернет. Прогнозата сочи, че в периода от 2012 до 2017 г. обемът на световния трафик ще нарасне от 523 петабайта до 1,4 зетабайта, а общият брой на устройствата с достъп до интернет ще се увеличи от 12 до 19 милиарда.

Средната скорост на свързване към мрежата по широколентов канал в разглеждания период ще нарасне от 11,3 до 39 мегабита в секунда (Mbps). Ръстът на трафика е обусловен в голяма степен от поточното видео. Cisco прогнозира, че след четири години броят на потребителите на подобни онлайн услуги ще достигне 2 млрд. души, които заедно ще гледат около 3 трилиона минути видео всеки месец.

Сериозен принос в ръста на трафика ще имат и мобилните устройства. По оценка на Cisco, през 2017 г. устройства като смартфони, таблети, смарт ТВ и друга електроника с възможност за достъп до интернет ще генерират 49% от IP трафика.

Коментар