LinkedIn расте най-бързо сред хай-тек компаниите в САЩ

LinkedIn е най-бързо растящата технологична компания в САЩ

LinkedIn е най-бързо растящата технологична компания в САЩ

Социалната бизнес мрежа LinkedIn оглави рейтинга на Forbes за 25-те най-бързо растящи технологични компании на САЩ.

Приходите от проекта за последните 12 месеца възлизат на 1,109 милиарда долара, бележейки ръст от 80%. Средногодишният ръст за последните три финансови години е 102%.

На второ място в класацията е водещата социална мрежа Facebook. Приходите на компанията за последната година са 5,489 млрд. долара при ръст от 36%. Средногодишният ръст на Facebook възлиза на 87%.

Топ 3 затваря  ИТ гигантът Apple с приходи от 169,104 млрд. долара през последната година и ръст от 19%. Прави впечатление значително по-високият средногодишен ръст – 55% за изминалите три финансови години.

Анализаторите прогнозират годишен ръст от 51%, 25% и 15% в цената на акциите съответно на LinkedIn, Facebook и Apple в близките три до пет  години.

При съставяне на рейтина Forbes е анализирала финансовите резултати на 2100 американски технологични компании с годишни приходи от над 100 милиона долара и пазарна капитализация над $500 млн.

В класацията попадат само компании с ръст не по-малък от 10% за всяка от последните три финансови години и с прогноза за запазване на този темп в близките 3-5 години.

Коментар