PlayStation 4 прилича на Xbox One

Новата геймърска конзола PlayStation 4  стъпва на осемядрен процесор AMD

Новата геймърска конзола PlayStation 4 стъпва на осемядрен процесор AMD

Sony показа на геймърското изложение Е3 днес новата си конзола  PlayStation 4. Оказа се, че дългоочакваният продукт прилича на външен вид на Xbox One, обявена наскоро от конкурента Microsoft.

PlayStation 4 ще излезе на пазара през декември 2013 г., с един месец по-късно от Xbox One. Конзолата на Sony ще струва 399 евро, или със 100 евро по-малко от конкурентния продукт.

Sony ще приложи и по-либерална политика спрямо потребителите. PlayStation 4 няма да изисква задължителна връзка към интернет и освен това потребителите ще могат да се разпореждат с купените игри както пожелаят, вкл. да ги заменят, продават и подаряват без ограничения.

Предимство на японската конзола също така е възможността за пускане на стари игри за PlayStation от предишни поколения. Това ще става чрез услугата Gaikai, най-рано през 2014 г. В момента за PlayStation 4 се разработват над 140 игри, от които 100 ще излязат през първата година след пускане на конзолата.

PlayStation 4 стъпва на 8-ядрен процесор AMD Jaguar, твърд диск 500 GB, оперативна памет 8 GB и видеокарта AMD Radeon от следващо поколение. Геймърската конзола има два порта USB 3.0, Bluetooth 2.1, Ethernet и AUX.

Коментари по темата: „PlayStation 4 прилича на Xbox One”

добавете коментар...

  1. xbox one

    наистина си приличат но и двете ми харесват

  2. Playstation 4

    Playstation 4 WIN

Коментар