BMW няма да играе по свирката на Apple

BMW засега ще развива своите мултимедийни системи вместо да се нагажда към Apple

BMW засега ще развива своите мултимедийни системи вместо да се нагажда към Apple

BMW не планира на този етап да използва технологията „iOS in the Car”, представена наскоро от Apple. Немският автомобилен гигант не е склонен да променя архитектурата на своите коли според изискванията на iOS.

„Имаме съвременни мултимедийни продукти, които са на пазара повече от десет години. Не е толкова просто да променим цялата архитектура, както иска Apple”, коментира представител на компанията в интервю за AutoBlog.

Съществуват определени трудности с интеграцията на iOS в развлекателните системи, поради което „iOS в колата” едва ли ще тръгне на немската марка коли в близко бъдеще.

В момента BMW проучва различни технически аспекти на епълската концепция, но не е взела решение за внедряване на технологията в своите автомобили, твърдят източници от компанията.

С помощта на „iOS in the Car” шофьорите могат да интегрират смартфони и таблети на Apple с автомобилните мултимедийни системи. Това ще им позволи да разговарят, да слушат музика от мобилни устройства, да ползват навигационни услуги и други функции на джаджите чрез гласови команди, без проблем с шофирането. Основното средство за общуване ще бъда гласовият асистент Siri.

BMW развива фирмен магазин за приложения за своята развлекателна система ConnectedDrive. Моделите от следващата година ще бъдат фабрично оборудвани със SIM карти. Разходите за роуминг ще поеме самата автомобилна компания.

Пресилено е да се каже, че BMW игнорира напълно Apple. Наскоро компанията обяви планове за използване на технологията за управление Siri Eyes Free във всички свои модели през 2014 г. Вграденият мобилен интерфейс BMW iDrive позволява на водачите да взаимодействат със Siri в режим Eyes Free, както и със Samsung S Voice в режим Drive.

В допълнение, бордовата система ConnectedDrive разполага с функция iAP, която позволява управление на автомобила чрез iOS устройства с Bluetooth интерфейс.

Коментари по темата: „BMW няма да играе по свирката на Apple”

добавете коментар...

  1. awd

    Тея “смешници” Епъл, са тези чиито идеи окрадоха Samsung ( от дизайна на телефоните си до 65 % от софтуерните си приложения за смартфони). Сега да видими 64 битовата Samsung версия на Android?!?!

  2. (:

    До 🙂

    Кажи си го по-директно. Самсунг отдавна са известни с подкупите и нелоялните бизнес практики в Кореа. Очевидно е, че развиват тази дейност вече и в чуждбина 🙂

  3. :)

    BMW са абсолютно прави, достатъчно големи са за да не им налагат мнения и подобрения някакви 3ти лица известни с това че отделят по 2-3 милиарда долара за да подкупват съдии и американски съд за да орежат конкуренцията им.

  4. БМ

    А нещо за Андроид няма ли да направят!?

  5. mhm

    Браво на БМВ, кои беха тия смешници епъл, че да се съобразяват с тях?

Коментар