Технологиите остават мъжка територия

Успешни млади жени от сферата на технологиите разказаха своите  професионални истории на срещата DigiGirlz

Успешни млади жени от сферата на технологиите разказаха своите професионални истории на срещата DigiGirlz

Въпреки че съвременното обществото успява да надмогне предразсъдъка, че момчетата се справят по-добре в точните науки, идеята за света на технологиите като мъжка територия остава.

Разликата между броя на мъжете и жените, работещи в сферата на технологиите, нараства, стана ясно на срещата DigiGirlz, организирана от Microsoft България.

Според скорошно проучване (Girl Scout Research Institute: 2012), 57% от момичетата вярват, че ако изберат кариера в ИТ, трябва да се стараят много повече от мъжете, за да успеят.

Сред 81% от момичетата, които проявяват желание и интерес да учат в технологична специалност, само 13% казват, че това е било тяхното първо желание.

От жените, които успяват да завършат технологични специалности, по-голямата част се реализират в сферата на образованието или здравеопазването, според американското министерство на търговията.

Microsoft съвместно с Българския център на жените в технологиите ще развива съвместни проекти за мобилизиране на млади момичета и жени да се образоват и развиват професионално в ИТ сектора, стана ясно още на срещата-дискусия DigiGirlz.

Коментари по темата: „Технологиите остават мъжка територия”

добавете коментар...

  1. 7yjft

    Са’о ня’а д’ са прит’сня’ате!
    Има територи където мъжете трябва да се стараят много повече от жените за да успеят…

Коментар