Alcatel-Lucent обяви план за възраждане

Alcatel-Llucent ще продаде активи и акции, за да намали дълга си към кредиторите

Alcatel-Llucent ще продаде активи и акции, за да намали дълга си към кредиторите

Френско-американският производител на телекомуникационно оборудване Alcatel-Lucent планира да продаде собствени активи на стойност 1 млрд. евро, предаде Блумбърг.

Компанията ще предприеме също мерки за съкращаване на разходите, за да излезе от цикъла на загуби и да се фокусира върху по-печеливши дейности от рода на технологиите за широколентов достъп до интернет.

Планът за възраждане на Alcatel-Lucent е разписан за три години напред, става ясно от изявление на Мишел Комб, главен изпълнителен директор на компанията.

„Това е стратегически повратен момент за компанията. За първи път правим толкова значим за нас и бранша избор”, коментира Комб.

Alcatel-Lucent се надява с продажба на акции и активи да съкрати голяма част от дълга си към кредиторите.

Задвижени са промени и в ръководството на компанията. Напуска финансовият директор, а за старши вицепрезидент и шеф на оперативния отдел е назначен  Филип Жилмо, който има опит в компаниите Michelin и Valeo.

Коментари по темата: „Alcatel-Lucent обяви план за възраждане”

добавете коментар...

  1. анонимен

    смях няма такова възраждане..това е фирма когато никога до сега поне В България не е възродила нищо,напротив само унищожава и закрива работни места пълни глупости

Коментар