Технология Vplus вдига DSL скоростта до 300Mbps

dsl_top

Ново оборудване на Alcatel-Lucent повишава скоростта на предаване по медни кабели до 300 Mbps

Alcatel-Lucent обяви първите комерсиални продукти, използващи новата широколентова технология Vplus. Това е технология от семейството DSL, която повишава пропускателната способност на абонатните линии на обикновената телефонна мрежа.

Vplus поддържа скорост на предаване на данни от над 200Mbps на разстояние до 500 метра и до 300 Mbps на разстояние до 250 метра по медни линии. За сравнение, най-бързите от днешните аналогови стандарти обезпечават не повече от 100Mbps, при това на по-кратки разстояния.

Технологията Vplus запълва празнината между 17a и G,fast

Технологията Vplus на Alcatel-Lucent запълва празнината между VDSL2 и G.fast

В момента Vplus преминава процес на стандартизация, но Alcatel-Lucent вече разполага с клиенти за новите си продукти. Високата плътност на портовете във Vplus устройствата ще позволи използване на съществуващите улични табла.

За да улесни миграцията, Alcatel-Lucent предлага ново клиентско оборудване, което не само поддържа стандарта Vplus, но също така е съвместимо с наличната инфраструктура по стандартите VDSL2 и G.fast.

Фамилията нови продукти включва линейни карти за популярни мултиплексори. С тях могат да се използват съществуващите процесорни платки за векторизация на системно ниво. Част от вече използването оборудване ще получи поддръжка на Vplus чрез обновяване на фърмуера.

Alcatel-Lucent е един от основните доставчици на оборудване за IP мрежи, широколентов достъп и облачни инфраструктури. В момента компанията развива активно виртуализацията на мрежови функции (NFV) и е в процес на сливане с Nokia.

Коментари по темата: „Технология Vplus вдига DSL скоростта до 300Mbps”

добавете коментар...

  1. Ван

    Кога ще умре окончателно тази динзавърска телефонкса връзка.
    Бъдещето е оптиката и Интернет, а не телефонните централи.

Коментар