GlassWire – следи трафика, блокира достъпа на приложения

GlassWire показва информация за трафика във вид на графика, която се обновява през няколко секунди

GlassWire показва информация за трафика във вид на графика, която се обновява през няколко секунди

Процесите и приложенията понякога осъществяват достъп до интернет, за да изпращат и приемат данни. Това крие риск от проникване на зловреден код в компютъра, особено при липса на адекватна защита.

GlassWire е софтуер, който се грижи за сигурността на интернет връзките, като следи входящия и изходящия мрежов трафик. Програмата открива и показва информация за всеки процес или услуга, които използват честотната лента, както и IP адресите на всяка връзка.

За да направи данните по-лесни за четене, GlassWire показва информацията във вид на графика, която се обновява през няколко секунди. В допълнение, софтуерът алармира при засичане на нова връзка и дава възможност да бъде проследена.

Функциите за защитна стена на GlassWire могат да се ползват за предпазване от всяка нежелана връзка, както и за блокиране на достъпа на приложения до интернет. Потребителят има избор на кои програми да разреши да използват мрежата и да изпращат информация.

GlassWire може да следи всеки байт данни, които преминават през системата, и да показва информация по интуитивен начин, чрез графика и статистика. Благодарение на това, потребителят може да види колко точно честотна лента използва всяко приложение, кой IP адрес получава данните и по какъв протокол.

Даунлоуд: GlassWire

Коментар