Oracle пренасочва клиенти от IBM към Intel

CEO-то на Oracle Марк Хърд обяви програма за безплатна миграция на бази данни Oracle от IBM Power към Intel-базирани машини

CEO-то на Oracle Марк Хърд обяви програма за безплатна миграция на бази данни Oracle от IBM Power към Intel-базирани машини

Oracle ще помогне на потребителите на нейни бази данни да мигрират от IBM Power сървъри към решения на база Intel архитектура, стана ясно на годишната конференция OpenWorld.

Софтуерният гигант обяви програма за миграция Exa Your Power Program, която включва безплатно приложение. Новата платформа Oracle Engineered Systems се позиционира като оптимизирано решение за работа с бази данни.

Марк Хърд, CEO на Oracle, съобщи, че хиляди системи с технологии на Oracle в момента работят на големи и скъпи системи IBM. По неговите думи, преходът към архитектура Oracle-Intel ще осигури 15 пъти ръст в производителността.

Призивът на Oracle за миграция прозвуча неловко по време на конференцията, предвид, че тази година IBM е един от основните спонсори на OpenWorld. В допълнение, Oracle и Intel обявиха дългосрочно партньорство за увеличаване на производителността на облачните системи в рамките на проект Apollo.

Програмата за миграция Exa Your Power Program предвижда пренасяне на бази данни Oracle от системи IBM Power на системи с процесори Intel Xeon. Миграцията ще се поддържа от специалисти на двете компании с помощта на безплатно приложение.

Според доставчика на услуги CSC, вече са налице десетки примери за успешно пренасяне на бази данни Oracle от системи IBM Power 7 на сървъри Exadata X5.

Коментар