Windows RT може да последва съдбата на webOS

Windows RT управлява предимно собствените таблети Surface на Microsoft

Windows RT управлява предимно собствените таблети Surface на Microsoft

Операционната система Windows RT може да последва съдбата на webOS, изпадайки в изолация без поддръжка от страна на производителите на мобилни устройства, пише digitimes.com.

Повечето производители прекратиха разработката на продукти с платформата на Microsoft. Така единственото устройство от следващо поколение с Windows RT ще се окаже собственият таблет на Microsoft – Surface RT, според източници от далекоизточната индустрия.

Microsoft влага сериозни усилия за популяризиране на Windows RT, вкл. с версия на Outlook за мобилната платформа и намалявайки цените на Surface RT за някои категории потребители. Тези мерки обаче не дават желания ефект.

Делът на Windows RT на пазара за таблети в момента е около 1%. Малко по-добре се нещата за Microsoft при смартфоните, където платформата Windows Phone държи 3%. Но и там се задават проблеми за редмънтския гигант – играчи като Acer, Asus и ZTE прекратиха разработките на смартфони с Windows Phone 8.

Дори на пазара за РС, където Microsoft е традиционен лидер, съществува опасност за компанията от алтернативи като Chrome OS. В най-близък план Microsoft разчита да стимулира продажбите с обновлението Windows 8.1.

Коментари по темата: „Windows RT може да последва съдбата на webOS”

добавете коментар...

  1. 7yjft

    @bullstar
    На всеки който му е достатъчно да ползва Android или iOS и не се нуждав от пълноценна десктоп операционна система… Демек на всички които искат просто да си прегледат пощата, да прочетата страничка или две в интернет, да прочетат книга в трамвая, да погледат филм във влака/самолета и т.н.

  2. bullstar

    Уин РТ е много важен за майкрософт. Защото това е бъдещето и на х86 Уиндоуса. Затворена ОС, софт само от УинМагазина и всичко в СкайДрайв. И полека лека всичко да мине на абонамент , наем. Вместо 1 път да си купиш ,офис или Уиндоус .ще си плащате до гроб. Дори и самия Уиндоус ще скочи в Скай Драйв – като Азур както е сега.
    Като потребители ,само може да се радваме че плановете и търпят провал.
    Опита им да заключат и xBox One – също изгърмя. А скоро на Уин Фон ще остане само Нокия. А РТ…Интелските нови чипове Хасуел , направо го закопаха това недоразумение.
    Получаваш мощни процесори с пълен Уиндоус и със съизмеримо време на автономна работа . Е в такъв случай на кой му трябва РТ.

  3. 7yjft

    Цените на RT таблета на Майкрософт са високи за да не накривят евентуално капата на потенциалните ОЕМ които биха произвеждали такива талбети. След като няма желаещи, то Майкрософт напълно спокойно може да смъкне цената до нормалните граници на печалба, а понеже иска да конкурира Андроид и iOS, то може и да се откаже от печалбата…

    А хората не си купуват RT таблети понеже чакат следващата генерация модели. Примерно 7-8 инчови таблети с RT и последните модели ARM процесори има вероятност да са успешни. Стига да не ги произвежда само Майкрософт които в същото време с висока цена да се опитват да не подбият продажбите на ОЕМ-ите с които си партнират по други проекти.

  4. Аз

    Много ясно, че няма да имат продажби с Прозорци РТ. С тези цени…
    Ако ги пуснат навсякъде с цените като от онези “привилегированите” държави, дето уж са само за някои учебни заведения – може и да стане. Ама при условие, че иначе по принцип се опитват да продават на по-високи цени от iPad, как изобщо са си представяли, че ще имат бъдеще. Ние да не ядем доматите с колците, само защото на тях има надпис “Прозорци”. Да гният…

Коментар