Повече тъч в Windows 8.1

Много нови устройства с Windows 8.1 видяха участниците във форума TechEd, Мадрид

Много нови устройства с Windows 8.1 видяха участниците във форума TechEd, Мадрид

Вчера, в 9 сутринта местно време в Сан Франсиско, Microsoft демонстрира предварителната версия на Windows 8.1. Пълната версия на продукта ще бъде представена до края на годината, много вероятно – през ноември. Надстройката е безплатна.

Анонсът бе предаван в реално време на международния форум TechEd на компанията в Европа, който тази година се провежда в Мадрид (25-28 юни 2013).

С Windows 8.1 компанията предлага на потребителите нови тъч интерфейс възможности и връща бутона Start. И изглежда, че растящият брой ползвани от всеки потребител приложения е провокирал предлагането на няколко нови опции за организирането им – подреждане по честота на ползване, извеждане на любими и достъп до всички накуп с едно плъзгане на пръста. Атрактивно улеснение е показването и ползването на няколко приложения едновременно, при това в динамично променящо се съотношения спрямо личното желание – 50:50, 30:70 и т.н.

Бутонът "Старт" се завръща в Windows 8.1

Бутонът “Старт” се завръща в Windows 8.1 – пожелаха го потребителите

Някои от потребители могат да оценят персонализирането на екрана със слайдшоу от собствени снимки или смяна на фоновия цвят с плъзгане по палитра цветове за избор, както и създаването на плочки до най-посещаваните сайтове на десктопа. Включването на камерата за снимки при заключен екран също трябва да бъде прието много добре.

Търсеното е обновено в Windows 8.1. Вing ще присъства във всички устройства с актуализацията на осмицата, като извежда резултати от компютъра, уебсайтове, снимки, музика и свързани материали в последователност от няколко прозореца за лесно преглеждане и избор. От списък с резултати, търсенето се превръща в обем от възможности и неща за правене, в това число и предложения за по-добро планиране на пътуването или прекарване на свободното време.

Internet Explorer 11 e също актуализиран – с промени в интерфейса и подобрена възможност за работа с 2D и 3D.

От гледна точка на сигурността на интернет плащанията интересна новост е опитът на компанията да замени ползването на пароли като идентификация с пръстов отпечатък в реално време.

Предимствата на ползване на тъч интерфейс  тепърва ще бъдат развивани в условията на търгуване и изпращане на пари в интернет. С индустриалните машини с вграден Windows 8.1 това е крачка напред.

Microsoft наблегна на устройствата с Windows 8.1 oт партньорите Lenovo, Acer, Dell, Panasonic – повечето от тях са замислени и изпълнени под общия знаменател на йога дизайна, който превръща таблета в лаптоп, монитора в таблет, таблета в монитор. Предстои да ги видим на пазарите извън САЩ до края на годината – леки, с тънък профил, с по-дълъг живот на батерията и задължителния тъч.

Коментирайки  актуализацията на Windows 8.1, Джоузеф Хубън, вицепрезидент за мобилни ИТ в SAP, съобщи, че от 2015 година всички служители по продажбите на компанията в глобален мащаб ще заменят служебните лаптопи с таблети.

Коментари по темата: „Повече тъч в Windows 8.1”

добавете коментар...

  1. x (y)

    Tova e prosto service pack 1.

  2. Аз

    Няма нито една реална причина 8 и 8.1 да бъде инсталиран на домашни компютри.

  3. Pixel

    Няма лошо, че са върнали бутона, то се очакваше. Надявам се обаче да е по-добре с “организирането на приложенията” вече наистина, щото се чувствам малко lost. Някой ползва ли Bing?

  4. start

    Пускам коментара си и тук:
    “8.1 връща бутона Старт”…. Добре, ха сега да видим това титанична подигравка с хората ли е, или малоумно неразбиране къде е проблемът. Дали не се разбира, че на потребителя не му липсва визуално да има в долния ляв ъгъл бутон, а иска в него на намира нещата, с които е свикнал? Какво като е “върнат”, след като води единствено до доказано вече дразнещия Метро екран. Поне има част от опциите при кликване с десен бутон. Пак ще си слагаме външни добавки, които да връщат истинския СТАРТ бутон.

Коментар