Salesforce.com и Oracle ще интегрират облачни решения

Лари Елисън очаква партньорството с конкурента salesforce.com да направи по-доболни клиентите

Лари Елисън очаква партньорството с конкурента Salesforce.com да направи по-доволни клиентите

Salesforce.com и Oracle, конкуренти на софтуерния пазар, обявиха мащабно партньорство с продължителност девет години. Двете компании ще си сътрудничат на всички три нива в облака – приложения, платформа и инфраструктура.

Salesforce.com планира да премине към операционна система Oracle Linux, софтуерно-хардуерни комплекси Exadata, бази данни Oracle Database и платформа Java.

Oracle, от своя страна, ще интегрира Salesforce.com с бизнес приложенията Oracle Fusion HCM и Financial Cloud, а също така ще предостави базови технологии за приложенията и платформата Salesforce.com.

Освен това Salesforce.com ще разгърне облачните приложения Oracle Fusion HCM и Financial вътре в самата компания.

„Ще си сътрудничим със Salesforce.com в интеграцията на нашите облачни решения”, коментира сделката шефът на Oracle Лари Елисън. „Избирайки облачни приложения, клиентите разчитат на бързо и евтино внедряване и очакват, че приложенията ще бъдат интегрирани веднага, дори ако са доставени от различни компании”.

Изпълнявайки милиарди сложни транзакции ежедневно, инфраструктурата на база Oracle Linux и Exadata ще направи Salesforce.com по-ефективна компания, заяви от своя страна Паркър Харис – съосновател и изпълнителен вицепрезидент на Salesforce.com.

По неговите думи, разгръщането на софтуерно-хардуерните комплекси Exadata във всички дейта центрове на компанията ще й позволи да намали съществено разходите за оборудване, помещения и енергия, като в същото време клиентите ще получат повишена производителност и надеждност.

Коментар